Rikard Björk

Leon

Skådespelaren Rikard Björk har gett liv åt huvudrollen Leon i Svart kung. Björk är utbildad på Teaterhögskolan i Göteborg. Han är brett engagerad inom film, dubbning, talteater och musikal. På vita duken har han medverkat i filmer som Jävla pojkar, Tillbaka till Bromma, I Am Reva, Nattbad, Beck och Morden i Sandhamn.

Rikard Björk

Alexander Strömberg

Unga Leon

Alexander Strömberg gör sin första större roll som Leon i unga tonåren i Svart kung. Tidigare har han medverkat i Simon och ekarna (2010) och Synd att klaga (2007).

Alexander Strömberg

Hans Mosesson

Johannes

Hans Mosesson är skådespelare och teaterregissör med ett tjugotal långfilmer och tv-produktioner bakom sig. Efter att ha avbrutit sina medicinstudier vid Lunds universitet började han som sångare i Nationalteatern i början av sjuttiotalet. Därefter har vi kunnat se honom i Polisen i Strömstad, Noll tolerans, Kommissionen och Andra avenyn för att nämna några.

Hans Mosesson

Emelie Arborén

Linn

Leons ungdomskärlek Linn spelas i vuxen ålder av Emelie Arborén från Hudiksvall. Arborén har studerat teatervetenskap på Göteborgs universitet och Theatre and Performance vid University of Plymouth.

Emelie Arborén

Rebecca Svensson

Unga Linn

Rebecca Svensson från Falkenberg långfilmsdebuterar med Svart kung i rollen som Linn i unga tonåren.

Rebecca Svensson

Kristin Högberg

Hanna

Kristin Högberg är skådespelaren bakom Hanna, lillasyster till Linn. Högberg har tidigare medverkat i Kvartersteaterns uppsättningar och studentrevyn vid Lunds universitet där hon studerar media och kommunikation. Högberg gör sin långfilmsdebut med Svart kung.

Kristin Högberg

Arash Bolouri

Amir

Arash Bolouri spelar Leons nära vän Amir. Boulori långfilmsdebuterade i rollen som Babak i den kritikerrosade Ciao Bella 2007 och har därefter medverkat i SVT:s dramaserie 183 dagar.

Arash Bolouri

Tomas Anshelm

Josef

Tomas Anshelm porträtterar gängledaren Josef. Anshelm har varit engagerad i att motverka kriminalitet och drogmissbruk, bl.a. som ordförande för Unga KRIS i Falkenberg.

Tomas Anshelm

Anoshirvan Parvazi

Ruben

Skådespelaren Anoshirvan Parvazi tog sig an rollen som Ruben i Svart kung. Han har tränat kampsport större delen av sitt liv och har varit delaktig i stuntkoreografin. Parvazi är i grunden ståupp-komiker och uppträder världen runt med stora namn. På vita duken har han bland annat medverkat i filmer som Johan Falk, Cannibal Fog, och SVT-serien Poliser.

Anoshirvan Parvazi

Jessica Nilsson
Andreas Andersson
David Holst

Jessica Nilsson långfilmsdebuterar med rollen som Stella. Det fortsatta intresset för skådespeleri har lett till att Nilsson hoppas på att få medverka i andra filmprojekt framöver.

Andreas Andersson gör sin debutroll som Marko i Svart Kung. Andersson var delaktig i projektet Inte som på film, en filmserie i tre delar, där han spelade huvudrollen och även var delaktig i manus och regi.

David Holst har ett genuint filmintresse och har tidigare medverkat i filmer som Din jävla idiot och Jag och Johan. I Svart kung spelar han Mikael och har också haft en viktig roll i filmteamet bakom kameran.

Andreas Jessika Daivd

Mehmet Kesertzis
Alexander Qvarnström
Alexander Svensson
Hadi Mehri

Alexander Svensson, Mehmet Kesertzis, Alexander Qvarnström och Hadi Mehri långfilmsdebuterar med Svart kung i rollerna som Elias, Albin, Jacob och Adnan.

Mehmet Alexander Alexander Hadi

Kira Uhlin
Johanna Chelala
Caroline Klintefjord
Lisa Lilja

Caroline Klintefjord, Kira Uhlin, Johanna Chelala och Lisa Lilja långfilmsdebuterar med Svart kung i rollerna som Ebba, Kajsa, Sally och Bea.

Kira Johanna Caroline
Lisa Lilja